Торгово-сервісний центр 610km

Як продовжити термін служби акумулятора на авто

З практики відомо, що звичайний автомобільний акумулятор здатен прослужити до 4-5 років. Як би ми його не шанували, однак, з часом він втрачає здатність утримувати достатній заряд для запуску авто. Тоді неминуче постає питання придбання нової батареї.

 

Зупинити цей процес ніяк не вдасться. А от сповільнити його та досягти тим суттєвого збільшення ресурсу АКБ, – цілком реально. При правильному регулярному обслуговуванні вона ще довго послужить своєму господареві.

 

Способи правильного обслуговування АКБ

 

Є кілька перевірених способів, як збільшити ресурс акумулятора, – вони прості і під силу кожному, варто лиш застосовувати їх всі в комплексі.

 

Тримайте акумулятор чистим

Шар бруду на корпусі може послужити провідником струму, через який піде повільний розряд і втрата ємкості батареї, а далі – вихід її з ладу. Дуже важливо слідкувати також за чистотою клем та щоби ніде не було підтьоків електроліту.

 

Батарея має бути туго закріплена на кузові

При слабкій фіксації корпуса батарея буде вібрувати, що може пошкодити її внутрішні елементи і в кожному разі скорочує термін її служби. Окрім того, можливе коротке замикання на пластинах, що точно вже виведе АКБ з ладу.

 

Уникайте частих поїздок на короткі відстані

При запуску двигуна стартер бере великий струм від акумулятора, розряджаючи його. Під час руху батарея заряджається двигуном. Однак на коротких відстанях вона не встигає компенсувати втрачений при запуску заряд. Постійно недозаряджена батарея довго не послужить.

 

В таких випадках треба щонайменше кожні два тижні підзаряджати її до штатної напруги, або ж робити тривалі поїздки – на 40-60 хв.

 

Відключайте за можливості всі прилади при непрацюючому двигуні

 Уникайте роботи всяких споживачів енергії при виключеному двигуні, адже при цьому вони працюють виключно за рахунок виснаження ресурсу АКБ.

 

Регулярно перевіряйте напругу

Самий ефективний спосіб збільшення ресурсу АКБ  – постійно тримати 100% заряду. Строк служби батареї стрімко знижується, якщо вона лишається довгий час частково чи повністю розрядженою. Тому хоча би раз в місяць перевіряйте напругу на клемах, при падінні її нижче штатної не гайтесь, – відразу ж підзарядіть акумулятор.

 

Бережіть акумулятор від морозів

Багато хто з водіїв каже, що в морози батарею слід забирати в тепле приміщення. З іншого боку, якщо робити це щодня, то регулярні перепади температури вкрай негативно впливають на її працездатність. Тому при несильних морозах краще лишати батарею на авто і просто зняти одну клему, що уповільнить її розряд.

 

Слідкуйте за рівнем електроліту

Жодна АКБ не застрахована від падіння рівня електроліту, внаслідок чого знижується її ємність, оголюються пластини, а далі – їх сульфатація і осипання.

Зі свинцево-кислотними батареями простіше, там достатньо долити до рівня дистильованої води. Теперішні АКБ здебільшого «не обслужувані» та не розраховані на долив дистиляту, хоча є мастаки, які умудряються і це зробити. Однак за всяких обставин варто пильнувати й не допускати падіння рівня електроліту, – це дуже суттєво знижує ресурс батареї.

 

В кожному разі пам’ятайте – за всяких проблем з АКБ ви завжди можете звернутись до нас в автосервіс. Наші майстри справляться зі всякими неполадками, нададуть професійну допомогу і пораду.

+38(097)7172770