Торгово-сервісний центр 610km

Як вибрати хороший акумулятор для авто?

Термін служби автомобільного акумулятора – 5-7, максимум, 10 років. Після цього власнику авто доводиться замінювати пристрій новим. І для того щоб він прослужив довше, а в процесі експлуатації не виникало проблем, перед тим як купити акумулятори в місті Стрий, варто познайомитися з особливостями і критеріями їх вибору.

Ємність батареї

Основний параметр, на який повинен звернути увагу автовласник, який збирається купити акумулятори. Вимірюється в ампер-годинах і вказується у маркування пристрою. Наприклад, якщо на корпусі написано 6СТ-55, це означає, що максимальна ємність батареї не перевищує 55 Ач.

Параметр повинен відповідати потужності двигуна:

Купувати автомобільний акумулятор в Стриї з більшою ємністю, ніж рекомендовано, не варто. Це збільшить витрати на його покупку, але не забезпечить автомобілю ніяких переваг.

 

Розміри і тип підключення клем

Збираючись купити автомобільний аккумулятор, важливо враховувати його геометрію. Особливу увагу варто приділити опорній пластини, яка може мати товщину 19 або 10,5 мм. Ця ж деталь іноді робиться гладкою, але на деяких автомобілях має виступи.

Важлива особливість батареї – точне розташування клем. При покупці автомобільних акумуляторів з іншим розташуванням клемного затиску довжини проводу може не вистачити для підключення, навіть якщо розміри пристрою обрані правильно. Неправильне підключення може призвести до проблем в роботі автомобільної електрики. А у деяких японських автомобілів клеми тонше звичайних, що призводить до неможливості використання на таких машинах деяких батарей.

Інші критерії вибору

Пусковий струм - показник, який характеризує можливість подачі енергії до стартера. Зазвичай він залежить від класу і обсягу акумулятора. Але іноді характеристику варто уточнити окремо. Особливо, якщо двигун старий і заправляється моторним маслом з високою в'язкістю. Для запуску двигуна взимку знадобиться стартовий струм акумулятора не нижче 250-270 А.

Ще один параметр батареї – вартість. Вибирають його в залежності від фінансових можливостей покупця. За цінами на автомобільні акумулятори вони зазвичай діляться на 3 класи:

Різниця між трьома варіантами полягає в застосовуваних технологіях. Оптимальний вибір – купити акумулятори класу «стандарт». Хоча моделі «преміум» служать довше, отримують від виробника більший гарантійний термін і кращі показники пускового струму.

+38(097)7172770